Info

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts

Podcasts om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens univers.
RSS Feed
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcasts
2024
February
January


2023
November
September
July
June
May
March


2022
December
November
July
June
April
March


2021
December
November
October
September
August
May
January


2020
December
November
September
August
July
June
March
February


2019
December
November
October
July
February


2018
July
January


2017
September
August
April
January


2016
October


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Feb 26, 2024

Konkurrencen på markedet for opladning af elbiler er udfordret. Det viser en analyse for Konkurrencerådet.

Jan 24, 2024

Vi fejrer, at konkurrenceloven har rundet 25 år. Konkurrencerådets formand, Christian Schultz, giver i denne episode en status på konkurrencesituationen i Danmark 2024 og et indblik i, hvorfor især de danske forbrugere dagligt kan glæde sig over konkurrencelovens eksistens.

Nov 21, 2023

Nye beregninger af indtjeningen i advokatbranchen bekræfter, at konkurrencen i branchen ikke er velfungerende. Overskudsgraden i branchen er steget væsentligt siden 00’erne og er høj relativt til andre sammenlignelige brancher.

 

Sep 18, 2023

Vi har haft fornøjelsen af at have Kirsten Levinsen i studiet og fortælle om den danske konkurrencelov. Kirsten er tidligere chefkonsulent i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, forfatter og medforfatter på fire af de fem kommenterede udgaver af konkurrenceloven, og så har hun været med siden loven første gang blev skrevet.

Jul 6, 2023

Vicedirektør Jesper Linaa fortæller om de milliardgevinster, vi nu kan dokumentere, at kommuner og andre offentlige institutioner hvert år henter hjem, fordi de evner at tiltrække flere tilbud på deres opgaver. 

Jun 22, 2023

I denne episode forklarer kontorchef for Konkurrencejura, Efterforskning og Proces, Katrine Lapp, hvad man må, og hvad der er forbudt ifølge konkurrenceloven.

Jun 16, 2023

Kun tre tilbage” eller ”Tilbud udløber om 2 timer og 46 minutter” Det er eksempler på pressalg, som forbrugerne oplever, når de handler på digitale platforme. Dette er en oplæst version af en  artikel, der beskriver udbredelsen af pressalg på digitale platforme, danskernes holdning til pressalg og den effekt, pressalg har.

May 31, 2023

Prisen på offentlige opgaver er lavere, jo flere tilbudsgivere, der deltager i udbudsprocesserne. Det er konklusionen fra denne analyse baseret på data fra mere end 2.000 danske udbud for perioden 2015 til 2022.

Mar 31, 2023

Offentlige indkøbere kan få stor betydning for den grønne omstilling. Hør Laura Svaneklink, der er teamleder i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Offentlig Konkurrence, fortælle hvorfor.

Med udgangspunkt i resultaterne fra vores netop offentliggjorte analyse, ”Status for Offentlig Konkurrence 2022” giver Laura en status på de grønne udbud, og kan fortælle, at det går den rigtige vej. Desuden byder podcasten på gode og konkrete råd til, hvordan offentlige indkøbere kan indarbejde krav om mere grønt i deres udbud.

Mar 8, 2023

Dette er en indlæst version af artiklen "Virksomheders selvannoncering på onlinesøgemaskiner". Artiklen beskriver, hvordan syv ud af ti danske virksomheder vælger at annoncere på søgninger efter eget firmanavn. Dermed betaler de for adskillige klik fra forbrugere, som de ellers ville have fået gratis.

Mar 8, 2023

Dette er en indlæst version af artiklen "Betydningen af annoncer for forbrugernes adfærd på onlinesøgemaskiner". Artiklen handler om, at generelle onlinesøgemaskiner ikke kun viser links til de mest relevante hjemmesider, men også har øget antallet af annoncevisninger. Forbrugerne har svært ved at gennemskue, hvad der er annoncer, fordi søgemaskinerne samtidig har gjort deres markeringer af annoncerne mindre tydelige.

Dec 22, 2022

Denne podcast handler om kontrolundersøgelser eller dawn raids, som de også kaldes. Kontorchef Stefan Kobbernagel fortæller om, hvordan de er et led i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde med at få virksomhederne til at overholde konkurrenceloven. I podcasten bliver det også gennemgået, hvordan en kontrolundersøgelse kan forløbe.

Nov 11, 2022

Oplægget var en del af temasessionen "Styrket konkurrence via bedre regulering kan forbedre produktiviteten og tage toppen af inflationen".

Jacob Schaumburg-Müller er vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han vil fortælle om de værktøjer, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har til rådighed for at sikre velfungerende konkurrence.

Nov 11, 2022

Oplægget var en del af temasessionen "Styrket konkurrence via bedre regulering kan forbedre produktiviteten og tage toppen af inflationen".

Oplægget er på engelsk.

Federica Maiorano er Senior Competition Expert i OECD’s konkurrenceenhed. Hun vil fortælle om deres erfaringer med og metoder til at identificere regulering, der kan være uhensigtsmæssig for konkurrencen.

Nov 11, 2022

Dette oplæg var en del af temasessionen "Styrket konkurrence via bedre regulering kan forbedre produktiviteten og tage toppen af inflationen".

Nicolai Kaarsen er chefkonsulent i DØRS. Han vil fortælle om udviklingen i konkurrencen med udgangspunkt i rapporten Produktivitet 2022.

Nov 11, 2022

Oplægget var en del af temasessionen "Hvad betyder prissætning ved algoritmer for konkurrencen?".

Oplægget er på engelsk.

Antonio Capobianco er souschef i OECD’s konkurrenceenhed. Han vil fortælle om, hvad brugen af prisalgoritmer betyder fra en policy-vinkel, og hvordan konkurrencemyndigheder kan gribe de nye udfordringer an.

Nov 11, 2022

Oplægget var en del af temasessionen "Hvad betyder prissætning ved algoritmer for konkurrencen?".

Oplægget er på engelsk.

Leon Musolff er ph.d. fra Princeton og postdoc hos Microsoft Research. Han vil fortælle om sin forskning, der undersøger prisstigninger som følge af brugen af prisalgoritmer.

Nov 11, 2022

Dette oplæg var en del af temasessionen "Hvad betyder prissætning ved algoritmer for konkurrenen?".

Oplægget er på engelsk.

Michael Høg Riis er kontorchef i Center for tech i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Han vil fortælle om styrelsens overvejelser omkring prisalgoritmer.

Nov 11, 2022

Dette oplæg var en del af temasessionen "Hvordan sikrer vi en konkurrencevenlig regulering af farmasektoren?".

Anders Munk-Nielsen er lektor på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet og vil fortælle om sin forskning, der blandt andet simulerer effekten af at sortere receptpligtig medicin efter pris i stedet for alfabetisk, som det sker hos læge nu, eller ved at tillade generisk ordination, hvorved lægen ikke skal vælge et konkret produkt men kun substitutionsgruppen. 

Nov 11, 2022

Dette oplæg var en del af temasessionen "Hvordan sikrer vi en konkurrencevenlig regulering af farmasektoren?".

Per Nielsen er analysechef i Danmarks Apotekerforening og vil præsentere deres kommentarer til Konkurrencerådets analyse og anbefalinger.

Nov 11, 2022

Dette oplæg var en del af temasessionen "Hvordan sikrer vi en konkurrencevenlig regulering af farmasektoren?"

Niels Enemærke er kontorchef i Center for markedsanalyser og økonomi i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Nov 11, 2022

Dette oplæg er på engelsk.

Fiona Scott Morton er professor i økonomi ved Yale School of Management, hvor hun fra 2007-2010 også var prodekan. Hun forsker i empirisk industriøkonomi med fokus på konkurrence. Fra 2011-2012 fungerede hun som cheføkonom i konkurrenceafdelingen i det amerikanske justitsministerium.

Nov 11, 2022

Christian Schultz er professor og institutleder på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet og forsker blandt andet i politisk økonomi og konkurrenceøkonomi. Han har været formand for Konkurrencerådet siden 2012. Han sætter blandt andet fokus på, hvad der optager Konkurrencerådet, og hvad der er kommet af nye regler og retningslinjer

Jul 7, 2022

Tiltag til styrket konkurrence på produktmarkederne kan reducere formue- og indkomstforskelle i Danmark.

Der er tegn på, at konkurrencen på produktmarkederne er svækket de senere år. Når konkurrencen er utilstrækkelig, betaler forbrugerne for meget for deres varer og tjenesteydelser, og virksomhedsejerne har en overnormal indtjening. Det kan bidrage til øgede formue- og indkomstforskelle.

Jul 7, 2022

I frivillige kæder er der tale om et samarbejde mellem selvstændige virksomheder, som typisk er konkurrenter. Men mange sælger alligevel deres varer online til ens priser.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt prissætningen online blandt de 70 frivillige detailkæder, der var repræsenteret i Danmark i 2019. 41 af dem sælger deres varer online. For 27 af disse kæder har det ikke været muligt at finde det samme produkt til salg online til to forskellige priser blandt disse kæders medlemmer.

1 2 3 4 Next »