De danske forbrugere er generelt positivt indstillede på at ændre deres forbrug, hvis det kan betyde, at de udleder mindre CO2, det viser en analyse lavet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
I denne episode taler vi om, hvordan forbrugerne ser sig selv, når de skal vurdere deres egen grønne indsats.
Dette er en indlæst version af artiklen "Prisniveauet i Danmark", der er udgivet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det danske prisniveau var i 2022 godt 15 procent højere end gennemsnittet i syv sammenlignelige EU-lande, når der tages højde for forskelle i velstand, moms og afgifter.
Det relativt høje danske prisniveau afspejler at priserne på tjenesteydelser er ganske høje. I 2022 var tjenestepriserne godt 26 procent højere end i sammenlignelige lande.
De danske varepriser er derimod ikke særskilt høje. Det gælder også de danske fødevarepriser, som ser ud til at være på niveau med eller lavere end gennemsnittet i de sammenlignelige lande, når der korrigeres for forskelle i moms, afgifter og velstand.
Digital Services Act eller DSA. Hvad handler denne EU-forordning om og hvad skal vi bruge den til?
Det fortæller vi meget mere om i denne episode af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens podcast Velfungerende Markeder.
Episoden er optaget før tilsynet med DSA flyttede ressort til Digitaliseringsstyrelsen, hvor Carina Gaarde Sørensen i dag er ansat som chefkonsulent på området.