To adfærdsvidenskabelige eksperimenter, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført, viser, at en tydelig standardmarkering af kommercielt indhold på Youtube og Instagram virker. Både børn og voksne får væsentligt nemmere ved at identificere reklamer.
Adfærdsrådgiver Catrine Normann, der til daglig er specialkonsulent i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fortæller i podcasten om udfordringerne med markering af annoncer på sociale medier, løsningen med tydelige standardmarkeringer og metoden, som er benyttet i eksperimenterne.
Regeringens udspil ”Sociale mediers ansvar” fra august 2021 indeholder et initiativ om, at regeringen i europæisk regi vil arbejde for en sådan standardiseret reklamemarkering på digitale platforme.
Der er store prisforskelle på kapitalforvaltning mellem pensionsselskaber. Man kan imidlertid ikke forvente, at de højere priser for investering, som nogen selskaber tager, giver pengene igen i form af tilsvarende højere afkast.
For kommercielle selskaber kan en stor del af forskellene i prisen for kapitalforvaltning henføres til selskabernes avance. Disse avancer korrelerer ikke med et højt afkast for kunderne.
Samtidig er historiske afkast typisk ikke en god indikator for fremtidig performance. Det er således næppe muligt at udpege selskaber, som vil få et relativt højt risikokorrigeret afkast fremadrettet.
Det fremgår af en analyse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet i regi af Konkurrencerådet. Artiklen bygger på analyser og data fra rapporten "Konkurrencen på markedet for pension" fra 2019, som indeholder en række anbefalinger til at forbedre konkurrencen på pensionsmarkedet.